понеділок, 31 серпня 2020 р.

ДО УВАГИ УЧНІВ ТА БАТЬКІВ

 ДО УВАГИ УЧНІВ ТА БАТЬКІВ

2020/2021 навчальний рік у закладі розпочнеться відповідно до особливостей епідеміологічної ситуації -  01.09.2020 р.

Навчальний процес у КЗШ № 59  проходитиме з урахуванням:

-           вимог соціального дистанціювання;

-           регулярного моніторингу та аналізу відвідування занять учнями з метою раннього виявлення збільшення захворюваності.

-           дотримання вимог законодавства про освіту.

З метою забезпечення та створення безпечних умов організації освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році в закладі нанесено розмітки , що полегшують організацію  входу до закладу, виокремлено зони переміщення  та перебування здобувачів освіти у закладі під час перерв для різних вікових категорій учнів.

Обладнано спеціальне приміщення для тимчасового перебування учасників освітнього процесу в разі виявлення в них симптомів гострого респіраторного захворювання та/або підвищеної температури.

З урахуванням  соціального дистанціювання та уникнення скупчення, спрямованих на мінімізацію контактування з іншими особами введено наступні заходи:

Режим роботи школи

1.                  Навчальні заняття здійснюються  в звичайному режимі, в одну зміну за розкладом.

2.                  Початок входу до закладу розпочинається з 08.00 години. Початок уроків о08.30 год.

3.         Відкрито 4 входи/виходи до приміщення .

-           № 1- запасний вхід зі сторони стадіона

             № 2 - центральний вхід

-           № 3 – запасний вихід  внутрішній двір

-              № 4 – запасний вихід ( біля центрального входу)

 

Масочний режим та температурний скрінінг

1.         Учні та вчителі до закладу освіти заходять у масці, яка закриває рот і ніс. У приміщенні класу учасники освітнього процесу перебувають без масок

2.         Класні керівники організовують регулярну комунікацію з батьками учнів для з’ясування стану здоров'я їхніх дітей та опитувати школярів щодо самопочуття.

Навчальний процес згідно епідеміологічних вимог

1.         Для мінімізації пересування учнів у приміщеннях закладу за класами закріплено навчальні кабінети, в яких учні будуть навчатися стаціонарно (окрім окремих занять – фізкультура, іноформатика, під час поділу на групи).

2.         Працівниками закладу  створюються умови для мінімізації ризику інфікування, систематично здійснюється дезінфекція поверхонь та провітрювання під час перерв.

3.         При складанні розкладу уроків передбачається можливість проведення спарених занять, занять із окремих предметів на відкритому повітрі.

4.         Класними керівниками та завідувачами навчальними кабінетами створюються місця для дезінфекції рук, забезпечується наявність засобів дезінфекції та розміщення контейнерів для використаних засобів індивідуального захисту.

5. Питний режим учнів здійснюється індивідуально .

Опанування навчального матеріалу

1.         Учителями-предметниками:

-           виявляється рівень опанування учнями навчального матеріалу, яким учні оволодівали під час карантинних обмежень самостійно або із використанням технологій дистанційного навчання;

-           визначається необхідність організації повторення цього матеріалу, сплановується та організовується систематизація та узагальнення навчального матеріалу, актуалізація окремих програмових тем;

-           забезпечується уникнення організації видів освітньої діяльності, які вимагають безпосереднього фізичного контакту між учнями: зменшити кількість комунікаційних вправ, групових ігор, що передбачають тактильний контакт, проводити ранкові зустрічі із дотриманням соціальної дистанції, за можливості, на свіжому повітрі.

Організація харчування

1.         Організація харчування учнів здійснюється відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину.

2.         Харчування учнів у шкільній їдальні здійснюватиметься за окремим  графіком.

 

З метою створення безпечних умов для навчання дотримання цих заходів  є обов’язковими для всіх учасників освітнього процесу.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ ! Вхід до закладу освіти батькам, відвідуачам заборонено. Усі питання зясовуються із класними керівниками дистанційно.

Немає коментарів:

Дописати коментар